fbpx
Сьогодні
12:42 30 Вер 2020

Депутати повернули батькам "пакунки малюка", але отримати гроші замість пакунку теж можливо

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" (№3006а).

Закон підтримали 264 народних депутати.

Автори закону зауважують, що нині держава здійснює публічні закупівлі без законодавчого закріплення зазначеної допомоги. Законопроєкт №3006а передбачає вдосконалення правової та організаційної складової надання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

"Сьогодні ми на законодавчому рівні встановили, що всім відомий «бейбі-бокс» можна буде отримати у натуральній формі. У боксі мають міститися найнеобхідніші для немовляти та його родини предмети, матеріали для раннього розвитку дитини та навчальні корисні матеріали для батьків…Близько 80% вмісту пакунку становлять товари локального виробництва.

Вже з 1 грудня поточного року перші «бейбі-бокси» повинні надійти до своїх новонароджених власників. Важливо, що ті сім'ї, хто не встиг оформити заявку на отримання пакунку, зможуть спокійно отримати банківські картки для нарахування монетизації.

Доопрацьована редакція законопроєкту містить певні зміни, а саме:

  1. вартість «пакунку малюка», відповідно до бюджетного фінансування, становить не менш ніж 3 розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років (у межах бюджетного фінансування) та не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини,
  2. уточнено перелік отримувачів «пакунку малюка» в разі відсутності батьків. Отримати допомогу також зможуть усиновлювачі, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини,
  3. за своїм бажанням молоді батьки з 1 липня 2021 року зможуть отримати допомогу у грошовій формі замість «пакунку». Які б ми не бачили переваги у «бейбі-боксах», у людей все ж таки має бути вибір для доцільності використання державної допомоги", – пояснила депутатка "Слуги народу" Євгенія Кравчук.

🍼«Пакунку малюка» все ж таки бути!👧👶 Сьогодні у другому читанні 264 народні депутати підтримали законопроєкт №3006а…

Posted by Yevheniya Kravchuk on Wednesday, September 30, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: