fbpx
Сьогодні
08:49 30 Вер 2020

У Каліфорнії в одному з міст вперше у США заборонили продавати солодощі на касі

Від березня 2021 року місто Берклі, штат Каліфорнія, стане першим у США, у якому заборонять продавати солодощі та шкідливу їжу на касі у супермаркетах.

Таке рішення ухвалила міська рада, передає CNN.

Таким чином замість цукерок, газованих напоїв та інших висококалорійних продуктів покупці зможуть побачити біля кас свіжі фрукти та цільнозернові продукти.

Ухвала повпливає на щонайменше 25 супермаркетів у місті, площа яких становить понад 2500 футів квадратних (762 метри квадратних).

«Ми не кажемо, що у вас не може бути цих товарів. Ми стверджуємо, що вони не будуть стояти на рівні очей ваших дітей, коли вони увійдуть в магазин, а ви будете чекати у довгій черзі до каси», — зазначає член міськради Кейт Гаррісон.

За словами Гаррісон, це рішення не є покаранням чи боротьбою з солодощами, а скоріше перепоною для шкідливих звичок щодо їжі.

«Це не заборона, це поштовх», — каже вона.

Гаррісон додає, що розташування шкідливих снеків поруч із прилавком збільшує ймовірність того, що клієнти куплять ці харчі та напої, коли сила волі ослабне після довгого ходіння магазином.

«Ідея здорової каси полягає у тому, що вона пропонує батькам більше можливостей сказати своїм дітям "так" … Шкідливі продукти фактично платять за те, щоб опинитися на касі, створити впізнаваність бренду та сформувати залежність в наших сім'ях», — розповідає член міськради.

«Нездорові продукти насправді платять за це місце (біля кас), щоб створити впізнаваність бренду і викликати залежність у наших сімей», — також зазначив Холлі Шайдер, член комісії Берклі з питань споживання напоїв з високим вмістом цукру.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: