fbpx
Сьогодні
10:31 29 Вер 2020

Зеленський: Україна прагне оновити торговельну частину Угоди про асоціацію з ЄС

English version here

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський наголошує, що нині курс України до Європейського Союзу є ще більш актуальним, ніж раніше.

Про це він заявив під час відеоконференції з депутатами Європейського парламенту.

Президент нагадав, що вже за тиждень очікується черговий Саміт Україна – ЄС, і висловив сподівання, що він буде успішним.

Володимир Зеленський констатував: «Зважаючи на ті виклики, які є сьогодні, незмінний курс у Європу, Європейський Союз ще більш актуальний для України, ніж раніше».

Він розповів про ініціативу України щодо створення міжнародного майданчика, покликаного покращити координацію та співпрацю з метою протидії загрозам безпеці, які несе російська окупація Криму, а також сприяти захисту прав кримчан.

«Крім економіки, грошей, для нас важлива геополітична підтримка. Окремі речі, на які ми хочемо звернути увагу, – це поява й наша пропозиція Кримської платформи. Майданчика, на якому ми хочемо обговорювати найважливіші гуманітарні питання, питання допомоги всім українцям – як кримським татарам, так і українцям, які потрапили за ґрати на території Криму, так і вже перебувають у Росії. Це повернення, звільнення цих громадян, а також деокупація Криму», – сказав президент.

Також, за словами Зеленського, Україна прагне обговорити питання розширення доступу до внутрішнього ринку ЄС, досягнути домовленості щодо оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію, «промислового безвізу» тощо.

«Ми бачимо переорієнтування українського бізнесу до європейських країн. Це прекрасно, тому хочемо говорити про розширення. Ми хочемо мати можливість економічного зростання в нашій країні», – наголосив президент.

Серед іншого, учасники відеоконференції обговорили питання спорудження меморіального комплексу-музею, адже робоча група Європарламенту «Пам'ять заради майбутнього» своєю діяльністю прагне досягти виділення коштів ЄС на фінансування пілотного проекту «Голоси: свідчення Голокосту з України».

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: