fbpx
Сьогодні
17:14 29 Вер 2020

Зеленський перевірив, як впроваджують "Велике будівництво" на Вінниччині

Фото: ОПУ

Під час робочої поїздки до Вінницької області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом реконструкції об'єктів, яка здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».

Про це пише Офіс Президента.

Глава держави оглянув, як відбувається капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка (через Вінницю).

Капітальний ремонт шляхопроводу є частиною проекту транспортного коридору GO Highway, який з'єднає чорноморські порти Миколаїв та Одесу з польським Гданськом на Балтійському морі. У межах Вінницької області коридор проходить по автомобільній дорозі М-12 від кордону з Хмельницькою областю до межі з Черкаською. Цього року ремонт дороги на Вінниччині буде завершено.

Зеленський перевірив, як впроваджують

Фото: ОПУ

Голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков зазначив, що у 2020 році в області заплановано відремонтувати 104,5 км доріг та вісім споруд. На 2021 рік за маршрутним принципом будуть продовжені ремонти на дорогах М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський та Р-33 Турбів – Гайсин – Балта – Велика Михайлівка – /М-16/, яка цьогоріч активно ремонтується в Одеській області.

«Треба збільшувати кількість відремонтованих доріг в області. Це наше головне завдання – зробити якісну інфраструктуру», – сказав Президент.

Олександр Кубраков зауважив, що нині триває реконструкція п'яти мостів на дорогах державного значення.

Також Президент ознайомився зі станом реконструкції будівлі комунальної організації «Спортивний комплекс «Здоров'я», що здійснюється в межах програми «Велике будівництво».

Зеленський перевірив, як впроваджують

Фото: ОПУ

Оновлений спортивний комплекс задовольнятиме потреби спортсменів з обмеженими можливостями та даватиме змогу проводити спортивні, реабілітаційні та відновлювальні процедури.

Володимир Зеленський оглянув ліфт, який використовуватимуть спортсмени з обмеженими можливостями.

«Цей спорткомплекс буде одним з небагатьох в Україні та єдиним у Вінницькій області, який задовольнить потреби спортсменів з інвалідністю, а також забезпечить можливість реабілітаційної та відновлювальної активності», – наголосив Глава.

Станом на 25 вересня до обласного бюджету вже надійшло 935 млн грн субвенції з держбюджету на оновлення місцевих доріг.

Також у межах Національної програми «Велике будівництво» у Вінницькій області здійснюється реконструкція чотирьох загальноосвітніх навчальних закладів. Крім того, у Вінниці побудовано нову школу. Також проводяться роботи з реконструкції та капітального ремонту п'яти дитячих садків. Завершено реконструкцію спортивного майданчика школи № 33 та будівлі спорткомплексу «Здоров'я» в обласному центрі. Триває ремонт трьох спортивних об'єктів.

Зеленський перевірив, як впроваджують

Фото: ОПУ

Заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Піщик зазначив, що роботи на всіх об'єктах буде завершено цього року.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов ознайомив Президента з планами реконструкції палацу Потоцьких у місті Тульчині – пам'ятки містобудування та архітектури державного значення. Він зазначив, що Вінницька ОДА запропонувала внести реконструкцію палацу до переліку об'єктів «Великого будівництва» у галузі культури на 2021 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: