fbpx
Сьогодні
19:51 29 Вер 2020

У "Слузі народу" розповіли подробиці засідання комітету з Фокіним

Депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу", заступник глави комітету з питань організації держвлади Олександр Качура розповів подробиці засідання комітету за участі першого замглави делегації України у ТКГ Вітольда Фокіна. Нардеп заявив про неправомочність рішення комітету про звернення до президента Володимира Зеленського.

Про це він сказав у коментарі РБК-Україна.

Перший заступник голови комітету Роман Лозинський раніше зазначав, що в постанові не йдеться конкретно про Фокіна, однак Качура це заперечує.

"Прізвище є там (Фокіна, – ред.), у мене є робочі матеріали… Постанови не існує ніякої, тому що вона була прийнята з порушенням регламенту, з порушенням закону. Для того, щоб було правомочним прийняття рішення, потрібно, щоб було 14 депутатів, а було присутньо 13", – пояснив нардеп.

Він розповів, що з початку на засідання комітету було 16 парламентарів, а згодом три вийшли.

"Не мали права ставити на голосування. Потім друге питання – це секретар. Секретаря засідання не було. Ніхто не вів протокол", – сказав Качура.

Замглави комітету наголосив, що питання про постанову не було у порядку денному.

"Третє – у нас не було цього в порядку денному питання. Лозинський сказав, що це його ініціатива як депутата, попросив підтримати, хоча по регламенту заборонено таке. Я впевнений, це рішення буде оскаржене до регламентного комітету", – підкреслив депутат.

На думку Качури, навряд чи цей документ з'явиться у сесійній залі.

"Поки що рішення не прийняте (по постанові, – ред.), кворуму не було, ще зарано говорити, що звернувся комітет. Тому що його навіть не закрили (засідання, – ред.)", – додав парламентар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: