fbpx
Сьогодні
09:50 29 Вер 2020

Разумков сказав, що зміни у постанову про місцеві вибори сьогодні неможливі

Фото Reuters

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що внести зміни до постанови про місцеві вибори, які б передбачали їх проведення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, наразі неможливо. На їх проведенні наполягає Росія.

Про це сказав Разумков в ефірі "Свобода слова".

"Наскільки мені відомо, питань щодо змін до постанови про вибори там (на засіданні фракції "Слуга народу")  не обговорювалось. У порядку денному на цей пленарний тиждень цього питання також немає.

Внесення змін у цю постанову, на мій погляд, сьогодні неможливе".

Голова парламенту нагадав, що вибори оголошуються не пізніше ніж за 90 днів до їх проведення. Відповідно, якщо зараз внести зміни до раніше затвердженої постанови, то можна поставити під сумнів весь виборчий процес.

Нагадаємо, 16 вересня ТКГ обговорювала постанову Верховної Ради про місцеві вибори. Представники російської сторони наполягають, що воно не відповідає мінським угодам.

Нинішня постанова про місцеві вибори, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації та збройної агресії Росії проти України, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордон

Росія висунула Україні вимогу переглянути постанову. У разі відмови розглянути це питання пригрозила заблокувати процеси щодо врегулювання на сході України, зокрема обмін полоненими та зустріч лідерів нормандської четвірки.

Глава ОПУ Андрій Єрмак зауважив, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

Повідомлялося, що переговори в ТКГ по Донбасу заблоковані російською стороною. Вона продовжує в ультимативній формі вимагати від України, щоб Верховна Рада голосувала за потрібні їй закони, розповів представник Донецької області в українській делегації ТКГ Денис Казанський.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: