fbpx
Сьогодні
16:44 29 Вер 2020

Рада обговорила петицію про створення ТСК щодо "вагнерівців"

Фото: golos.com.ua

Верховна Рада обговорила питання електронної петиції щодо створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо можливої державної зради у справі так званих вагнерівців без ухвалення рішення.

Як зазначив перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук, це вперше український парламент розглянув у сесійній залі е-петицію, яка набрала необхідні 25 тисяч голосів, повідомляє Укрінформ.

"Була на сайті Верховної Ради України петиція Тарасової Віталіни, яка набрала 25 тисяч 705 підписів щодо необхідності створення Тимчасової слідчої комісії з обставин розслідування можливої державної зради під час організації та проведення операції з вивезення на територію України російських найманців ПВК "Вагнер", причетних до збиття українських військових літаків", – нагадав віцеспікер.

За його словами, згідно з регламентом ВР процедура розгляду електронної петиції передбачає лише її обговорення народними депутатами.

"Відповідно до регламенту висновок комітету береться до відома, ніякого голосування немає", – зауважив Стефанчук.

У свою чергу заступник голови комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла поінформувала, що комітет розглянув вказану петицію та "рекомендував Верховній Раді України визначитися щодо згаданого питання шляхом голосування", а потім це рішення перенаправити до регламентного комітету.

За її словами, у парламенті вже зареєстровано проєкт постанови про створення відповідної ТСК № 4105 від 16 вересня, по якій профільним комітетом є саме комітет з питань регламенту.

У ході розгляду петиції депутати провели традиційне обговорення з виступами від фракцій та груп, а також безпосередньо від себе, яке Стефанчук підсумував словами, що "висновок комітету береться до відома".

Після цього ранкове пленарне засідання парламенту було закрито.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: