fbpx
Сьогодні
09:30 29 Вер 2020

На Нагорному Карабасі продовжуються бойові зіткнення: Азербайджан звинуватив Вірменію в обстрілі прикордонного району

Міноборони Азербайджану заявило, що Збройні сили Вірменії вранці почали обстріл з артилерійських знарядь території прикордонного Дашкенсанського району Азербайджану.

Про це повідомляє  "Интерфакс".

"Вірменська сторона продовжує провокації проти Азербайджану. 29 вересня з 7.30 ранку вірменські військові з території Вардениського району Вірменії ведуть артобстріл Дашкесанського району Азербайджану", – повідомляє відомство.

Зі свого боку представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованнісян раніше повідомили, що Збройні сили Азербайджану "почали сильну артпідготовку, готується черговий напад".

За повідомленням Міноборони Азербайджану, бойові зіткнення на лінії зіткнення азербайджанських і вірменських військових в зоні нагірно-карабахського конфлікту йшли і вночі.

Вранці 27 вересня Вірменія й Азербайджан відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства.

За даними Міноборони Азербайджану, під час бойових дій у Нагірному Карабасі було вбито понад 550 військовослужбовців Вірменії, у Міноборони Вірменії це заперечили.

У Міноборони Вірменії 27 вересня заявили про загибель 16 осіб і понад 100 поранених, пізніше був опублікований список ще з 15 загиблих під час бойових дій.

Раніше на екстреному засіданні парламенту Азербайджану (Міллі Меджлісу) було ухвалено рішення про введення воєнного стану.

Вірменія також оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

28 вересня Азербайджан оголосив часткову мобілізацію.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: