fbpx
Сьогодні
16:03 29 Вер 2020

Фокін прокоментував вимоги РФ щодо Донбасу

У вівторок, 29 вересня, перший заступник голови української делегації у Тристоронніх переговорах щодо Донбасу Вітольд Фокін прокоментував вимоги Росії у врегулюванні конфлікту. Він заявив, що "проти лому – нема прийому".

Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, пише РБК-Україна.

"Росія вимагає те, що саме записано в Мінських домовленостях – провести вибори й тут, вибачте, проти лома немає прийому", – сказав Фокін.

Раніше депутатка "Голосу" направила Зеленському звернення про відкликання Фокіна з ТКГ.

Як повідомлялося, Вітольд Фокін в одному з інтерв'ю заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Він також висловився за оголошення загальної амністії.

Пізніше інший представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш сказав, що бачив узгоджену версію інтерв'ю першого заступника голови делегації Вітольда Фокіна, і з неї журналісти прибрали ключові деталі.

"Ми поспілкувалися. Причому, він сам наполіг на тому, щоб прояснити позиції та уникнути недомовок. Показав узгоджений ним текст свого інтерв'ю, який виявився не зовсім ідентичним до опублікованого. Зокрема, після слів про загальну амністію, виявилося, були ще слова "крім тих, у кого руки по лікоть в крові". Але ці слова чомусь зникли", — розповів Гармаш.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування 29 вересня проведе засідання за участі Вітольда Фокіна, на якому заслухає його позицію, яку було висловлено у ЗМІ та яка викликала значний суспільний резонанс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: