fbpx
Сьогодні
15:34 29 Вер 2020

Депутатка "Голосу" направила Зеленському звернення про відкликання Фокіна з ТКГ

Член фракції "Голос" Соломія Бобровська направила депутатське звернення на ім'я президента Володимира Зеленського з проханням відкликати Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації в ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це депутатка повідомила у Фейсбуці.

"Обіцяла депутатський запит щодо відкликання Вітольда Фокіна з української делегації ТКГ. Окрім ОПЗЖ, усі представники депутатських груп і фракцій поставили свої підписи", – зазначила Бобровська.

Свій допис політик проілюструвала фотокопією депутатського запиту, який підписали близько 50-ти народних депутатів.

У запиті, зокрема, наголошується, що Фокін під час перебування у ТКГ зробив ряд заяв, які суперечать Конституції та законам України. Разом з тим Бобровська акцентує й на тому, що публічні висловлювання Фокіна ще до моменту його введення до складу ТКГ "також неодноразово містили антиукраїнський зміст і суперечили офіційній позиції України стосовно російської збройної агресії проти України, зокрема щодо незаконної анексії АР Крим і міста Севастополя. В той же час висловлювання Вітольда Фокіна дублювали наративи російської пропаганди".

Обіцяла депутатський запит щодо відкликання Фокіна В.П. з української делегації ТКГ. Окрім ОПЗЖ, ВСІ представники…

Posted by Solomiia Bobrovska on Tuesday, September 29, 2020

Як повідомлялося, Вітольд Фокін в одному з інтерв'ю заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Він також висловився за оголошення загальної амністії.

Пізніше інший представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш сказав, що бачив узгоджену версію інтерв'ю першого заступника голови делегації Вітольда Фокіна, і з неї журналісти прибрали ключові деталі.

"Ми поспілкувалися. Причому, він сам наполіг на тому, щоб прояснити позиції та уникнути недомовок. Показав узгоджений ним текст свого інтерв'ю, який виявився не зовсім ідентичним до опублікованого. Зокрема, після слів про загальну амністію, виявилося, були ще слова "крім тих, у кого руки по лікоть в крові". Але ці слова чомусь зникли", — розповів Гармаш.

На думку Гармаша, це той випадок, коли проблема не в ідеях, а в нерозумінні та маніпуляції людиною, яка щиро любить свою країну, але яка через тривале перебування поза політикою, не зорієнтувалася в цих каламутних водах.

"Його просто підставили, і я маю на увазі не тільки проросійське видання", — зазначив він.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування 29 вересня проведе засідання за участі Вітольда Фокіна, на якому заслухає його позицію, яку було висловлено у ЗМІ та яка викликала значний суспільний резонанс.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: