Новини

Депутат Юрченко сказав, що не буде складати мандат і що заставу за нього внесли люди “небайдужі до екології Київщини”

Виключений із фракції «Слуга народу» нардеп Олександр Юрченко, якого підозрюють у хабарництві, заявив, що не вчиняв ніяких протиправних дій, і має намір «далі боротися».

Про це він сказав "Радіо Свобода" 29 вересня біля будівлі Верховної Ради.

На питання про те, чи планує він складати мандат, депутат відповів: «Ні в якому разі, мене обрали люди, дали мені обов'язки, я маю ці обов'язки виконувати. І тим більше, ви бачите, що моя діяльність, мабуть, комусь заважає, і ми будемо далі боротися».

Юрченко повідомив, що заставу за нього внесли «люди, які є небайдужими до ситуації з екологією на Київщині, переймаються проблемами полігонів». Він заперечив інформацію в ЗМІ про те, що заставу за нього міг внести народний депутат із фракції «Слуга народу» Андрій Холодов.

«Моя позиція: жодних злочинів я не вчиняв, жодних грошей я не брав, нікого не спонукав і ні в кого ніяких грошей не вимагав. Наразі інші обставини я не можу розголошувати, оскільки триває досудове розслідування», – сказав Юрченко.

Коментуючи дані про те, що в 2009 році він начебто вкрав із магазину кілька пляшок пива, Юрченко сказав, що це фейк.

«Це один із тих фейків, які зараз на мене впали, я найближчим часом це спростую так, щоб всім було зрозуміло, що ця інформація є недійсною», – додав він.

28 вересня Олександр Юрченко записав перше відеозвернення та заперечив будь-яку причетність до інкримінованих йому злочинів.

Нагадаємо, що нардеп Юрченко вийшов з СІЗО під заставу в 3 млн гривень.

21 вересня ВАКС заарештував народного депутата Олександра Юрченка з альтернативою застави в 3 млн грн.

Раніше сам Юрченко заявив, що не має стосунку до злочину, який йому інкримінує НАБУ.

Нагадаємо, що 13 вересня народний депутат Гео Лерос написав у соцмережі, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії "Слуга народу"), який, за словами Лероса, "взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов'язаний з побутовими відходами". Лерос стверджував, що НАБУ зібрало достатньо доказів, і звинуватив генпрокурора Ірину Венедіктову у тому, що вона нібито "блокує санкцію" щодо Юрченка.

15 вересня генпрокурор Венедіктова заявила, що отримала від НАБУ лист з проханням підписати повідомлення про підозру народному депутату Олександрові Юрченку, але доказів недостатньо.

Водночас НАБУ опублікувало відеоматеріали стосовно передачі частини хабаря народному депутату Юрченку і закликало генпрокурора погодити йому підозру.

Фракція "Слуга народу" виключила зі своїх лав депутата Олександра Юрченка, якого НАБУ підозрює в хабарництві. 

17 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру і клопотання про тримання під вартою народному депутату Олександру Юрченку, якого підозрюють в отриманні хабаря.

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику нардепа від "Слуги народу" Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави більше як 1 млн грн.

17 вересня за Івана Фіщенка внесли заставу у розмірі понад мільйон гривень.

 

Свіжі дописи

  • Новини

На Київщині благодійний фонд BGV для внутрішньо переміщених осіб організував тренінги  

Благодійний фонд BGV 17 квітня організував тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Київській області. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський озвучив потреби Сил оборони для знищення ворога та назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

Російські терористи намагаються скористатись очікуванням України на допомогу. Партнери мають необхідне для знищення російських амбіцій.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Skvot проведе архітектурну конференцію про відбудову України: у чому рішення

11 травня школа попкультури Skvot проведе архітектурну онлайн-конференцію "Вимір", присвячену реаліям та перспективам галузі в… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Столтенберг заявив, що місце України по праву в НАТО

Місце України по праву в НАТО. Наразі тривають всі відповідні заходи з підтримки та підвищення… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Говорили про фонд на €100 мільярдів для України: Зеленський зустрівся зі Столтенбергом, який прибув до Києва

Сьогодні, 29 квітня, до української столиці із неоголошеним візитом прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг. Президент… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Через три роки суцільні рубки лісу в Карпатах будуть заборонені, – постанова

Кабінет міністрів заборонив суцільні рубки головного користування у гірських лісах Карпат. Через три роки документ… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.