fbpx
Сьогодні
16:02 28 Вер 2020

У "Слузі народу" розповіли про оновлений законопроєкт про туризм

English version here

У "Слузі народу" розповіли про оновлений законопроєкт про туризм.

Про це повідомляє пресслужба партії.

"Прозоріший, ефективніший, із достатнім фінансуванням на місцях та належною увагою від держави. Український туризм працюватиме за новими правилами. Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством розвитку туризму України та Комітетом Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики презентували оновлений законопроєкт про туризм", – йдеться у повідомлені.

Що він передбачає?

✅ Створення єдиного туристичного реєстру. Це буде електронна база туроператорів, турагентів, готелів, хостелів та фахівців туристичного супроводу. Вона допоможе отримувати актуальну статистику, без якої неможливе ефективне управління галуззю. А також автоматизує взаємодію турбізнесу та держави.

✅ Безпека туристів. Запроваджується обов'язкове страхування на повернення наших туристів в Україну та оплату їхнього проживання, харчування під час вимушеного перебування за кордоном.

✅ Додаткове фінансування на місцях. Будуть створені цільові місцеві туристичні фонди – гроші з них використовуватимуть для розвитку туризму на місцях.

✅ Свої категорії – тобто кількість «зірок» – готелі отримуватимуть за новими критеріями, наближеними до світових стандартів.

✅ Детінізація та визначення стандартів для туристичної галузі.

Під час презентації законопроєкту заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та заступниця голови фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук також нагадала, що держава вже зробила для розвитку туризму в Україні.

Це, зокрема, активне «Велике будівництво» доріг на головних туристичних маршрутах; зміни в роботі «Укрзалізниці», які зроблять подорожі Україною зручнішими; запланована «Велика реставрація» понад 100 культурних об'єктів; законопроєкт про зниження «культурного» ПДВ із 20% до 7% і нарешті – оновлений закон про туризм.

«Туристична галузь чекала ухвалення цього закону не менше 10 років. Незабаром ми розглянемо його на комітеті, і дуже хотілося б, аби вже на цій сесії ми проголосували його в першому читанні. Що ж до нашого стратегічного завдання – це зробити так, щоби туризм став не дотаційною, а повноцінною галуззю економіки. У країнах, де на нього роблять ставку, туризм приносить до 10% ВВП. Ми хочемо, щоб усі подорожі в нашій країні приносили прибутки для приватного бізнесу та загалом для економіки України», – розповіла Євгенія Кравчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: