fbpx
Сьогодні
23:24 28 Вер 2020

Суд у справі MH17 перенесли на 3 листопада

Фото Reuters

Судове засідання у справі чотирьох підозрюваних у збитті літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 продовжиться у листопаді.

Трансляція засідання велася на офіційному сайті, присвяченому судовому процесу у справі MH17.

"Суд призупинено до наступного блоку з тим, щоб захист зміг представити запит щодо додаткового розслідування в листопаді. Слухання продовжаться у вівторок, 3 листопада, о 10:00", — заявив головуючий суддя.

В ході сьогоднішнього засідання адвокат одного з чотирьох обвинувачуваних у знищенні рейсу MH17 Олега Пулатова заявила, що він заперечує свою причетність до запуску ракети і транспортування ЗРК Бук на Донбас, пише Reuters.

"Він не знав і не знає, як і чому був збитий рейс MH17. Наш клієнт не знає, що сталося. Що він дійсно знає, так це те, що він не бачив ніякої ракети Бук", — заявила адвокат.

Захисниця Пулатова додала, що її клієнт буде готовий дати свідчення у справі, але необхідно дійти згоди про те, як це організувати, оскільки обвинувачений переховується в Росії.

За попереднім графіком, слухання щодо MH17 повинні були пройти з 28 вересня по 2 жовтня.

Зазначимо, що розслідування причин катастрофи веде Міжнародна слідча група (ССД), до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер було збито ракетою, запущеною з ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-й зенітно-ракетній бригаді, що дислокується в Курську.

Нагадаємо, Літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам — ​​Куала-Лумпур, був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Катастрофа забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, зокрема, 80 дітей. Згідно з висновками експертів міжнародної слідчої групи, літак Boeing-777 був збитий ракетою, запущеною з російського зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: