fbpx
Сьогодні
14:00 28 Вер 2020

"Слуга народу" на засіданні фракції сьогодні обговорить роботу ТКГ і важливі законопроєкти

Фракція партії "Слуга народу" проведе засідання в понеділок, 28 вересня увечері, де обговорить, зокрема, стратегію переговорів української делегації у ТКГ і питання порядку денного парламенту.

Про це Укрінформу розповіла заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"У нас сьогодні буде засідання фракції, і запрошений пан Резніков, віцепрем'єр-міністр, він не зміг бути присутнім через стан здоров'я на попередньому засіданні фракції. Ми будемо загалом говорити про стратегію наших переговірників, про роботу ТКГ, про те, яким чином покращити співпрацю з народними депутатами нашої фракції і Верховною Радою", – розповіла Кравчук.

Депутат уточнила, що зустріч фракції з Олексієм Резніковим відбудеться цього тижня у разі, якщо він не зможе бути присутнім саме на засіданні 28 вересня.

"Якщо не сьогодні, то в інший день цього тижня ми обов'язково з ним зустрінемося. Ми ще узгоджуємо графік – він зможе сьогодні чи ні", – сказала Кравчук.

За словами депутата, також на засідання фракції запрошена віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Бо є ряд законопроєктів, зокрема, про внутрішній водний транспорт, електронні комунікації і закон про ринок крові. Це ті закони, які дуже важливі прийняти до саміту Україна-ЄС", – зазначила Кравчук.

Крім того, заступниця голови фракції "СН" сказала, що на засіданні депутати обговорять порядок денний та важливі законопроєкти на цей пленарний тиждень.

На запитання, чи буде обговорюватися ймовірність внесення змін до постанови про місцеві вибори, Кравчук відповіла: "Не можу гарантувати. Якщо хтось буде ставити питання, як далі бути з постановою, то ми звичайно обговоримо".

Водночас член фракції "Слуга народу" Олександр Качура зазначив, що питання ймовірності внесення змін до постанови про місцеві вибори повинно обговорюватися на засіданні.

Качура додав, що керівництво фракції повинно запросити на засідання фракції керівництво Офісу Президента, керівника делегації в ТКГ, віцепрем'єр-міністра з євроінтеграції Стефанішину, міністра з питань деокупації Резнікова.

Депутат додав, що можливо, в засіданні фракції візьме участь керівництво Верховної Ради.

Нагадаємо, 16 вересня ТКГ обговорювала постанову Верховної Ради про місцеві вибори. Представники російської сторони наполягають, що воно не відповідає мінським угодам.

Нинішня постанова про місцеві вибори, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації та збройної агресії Росії проти України, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордон

Росія висунула Україні вимогу переглянути постанову. У разі відмови розглянути це питання пригрозила заблокувати процеси щодо врегулювання на сході України, зокрема обмін полоненими та зустріч лідерів нормандської четвірки.

Глава ОПУ Андрій Єрмак зауважив, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

Повідомлялося, що переговори в ТКГ по Донбасу заблоковані російською стороною. Вона продовжує в ультимативній формі вимагати від України, щоб Верховна Рада голосувала за потрібні їй закони, розповів представник Донецької області в українській делегації ТКГ Денис Казанський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: