fbpx
Сьогодні
08:54 28 Вер 2020

Консультативна місія ЄС відкрила представництво ще в одному українському місті

English version here

Фото: v-variant.com.ua

В Маріуполі відкрили Регіональне представництво Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС), яке стало вже четвертим. Три інші представництва КМЄС працюють в Одесі, Львові та Харкові. Головний офіс КМЄС розташований у Києві.

"Нове представництво КМЄС у Маріуполі — крок, що свідчить про незмінність намірів Європейського Союзу підтримувати Україну на шляху реформ", – йдеться у повідомленні КМЄС.

Консультативна місія ЄС працює в Україні з грудня 2014 року. Про необхідність створення офісу в Маріуполі представники країн, що знаходяться в складі Європейського Союзу, говорять уже кілька років. Так, в 2019 році Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек виступав з доповіддю про візит на Донбас в Брюсселі на засіданні Ради ЄС, пише ВВ.

У КМЄС розказали, що регіональний підрозділ у Маріуполі надаватиме всебічну підтримку державним органам Донецької області для сприяння успішному реформуванню сектору цивільної безпеки. Серед головних завдань КМЄС — ділитися з українськими партнерами передовим європейським досвідом.

"Побудова ефективної правоохоронної системи, що користується довірою людей, вимагає наполегливих зусиль, часу та ресурсів", — наголосив голова КМЄС Антті Хартікайнен.

"Рішення держав-членів ЄС щодо розширення нашої діяльності у південно-східному регіоні України зумовлене твердим наміром Євросоюзу продемонструвати свою підтримку і готовність сприяти розвитку спроможностей на регіональному рівні на всій території країни. Україна має можливість продовжувати розвивати свою правоохоронну систему на місцях. Тож КМЄС готова сприяти сталому розвитку регіону, надаючи своїм партнерам рекомендації стратегічного характеру і ресурсну підтримку".

У Маріуполі працюють 20 експертів із 10 країн. Вони допомагатимуть місцевим партнерам КМЄС розбудовувати інституційну спроможність.

Також КМЄС передала Тренінговому центру ГУНП в Донецькій області обладнання, що має покращити рівень професійної підготовки поліцейських відповідно до стандартів ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: