fbpx
Сьогодні
17:01 28 Вер 2020

Катастрофа літака Ан-26: озвучені подробиці експертизи тіл загиблих

Фото Reuters

Для експертів, долучених до розслідування катастрофи літака Ан-26 в Чугуєві Харківської області, одним з першочергових завдань є ідентифікація тіл загиблих.

Як проводитимуться експертизи, в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів завідувач лабораторії молекулярної діагностики Дмитро Микитенко.

На запитання, які складнощі можуть виникнути в експертів, Микитенко відповів:

"Стосовно проведення генетичної експертизи – сам лабораторний етап триває як правило до трьох днів, залежно від завантаження лабораторії, але тут у чому може бути питання… По-перше, тіла необхідно ідентифікувати. Якщо на аналіз батьківства потрібно співставити дві чи три людини, то коли йдеться про досить велику кількість тіл, треба співставити між собою значний контингент і зрозуміти, як вони пов'язані між собою. На це піде досить тривалий час. З іншого боку, якщо в когось з курсантів доступні не всі батьки, з кимось не змогли зв'язатися… будуть складнощі й, мабуть, ідентифікацію доведеться проводити методом виключення, а не підтвердження".

Також, за його словами, є різні біохімічні та фізіологічні експертизи, які можуть дозволити дізнатися, загинули люди внаслідок удару літака об землю, чи вже після падіння.

"Зокрема, наприклад, якщо буде встановлено, що в людини обпечені внутрішні дихальні шляхи, це означає, що вона після катастрофи дихала обпеченим повітрям. Такі експертизи можуть бути проведені", – зазначив Микитенко.

Нагадаємо, що Зеленський провів нараду щодо авіакатастрофи на Харьківщині, Денис Шмигаль назвав суми виплат родичам загиблих.

Ввечері 25 вересня стало відомо про падіння військового літака поблизу Чугуєва Харківської області.

Президент Зеленський заявив, що буде створено державну комісію для з'ясування обставин та причин катастрофи літака на Харківщині.

Шмигаль назвав склад комісії, яка розслідуватиме обставини падіння літака Ан-26 на Харківщині.

ДБР перевіряє чотири версії причин авіакатастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: