fbpx
Сьогодні
08:47 28 Вер 2020

Кабмін передумав скасовувати обмеження зарплат в держбанках

Норма про скасування зарплатних обмежень для співробітників держбанків зникла з постанови Кабміну.

Зі схваленої постанови Кабінету міністрів про перегляд карантинних обмежень зникло рішення про скасування обмежень зарплат в державних Ощадбанку, Приватбанку та Укрексімбанку. Про це пише видання FinClub.

Рішення про скасування обмеження зарплат до 47 тис. Гривень членам правління і наглядової ради державних Ощадбанку, ПриватБанку і Укрексімбанку було прийнято урядом на засіданні 16 вересня.

Це рішення Кабмін планував включити до постанови, яка вносить зміни в карантинні обмеження. Зарплатні норми мали «доопрацювати» протягом доби, проте після «доопрацювання» вони зникли з документа, пише видання.

Обмеження на розмір зарплат в держсекторі, в тому числі – для членів правління і наглядових рад держбанків, було введено в квітні за пропозицією президента Володимира Зеленського.

У меморандумі з МВФ за новою програмою stand by Україна взяла на себе зобов'язання скасувати це обмеження. Міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що питання скасування обмеження зарплат є одним з пріоритетних для МВФ.

Нагадаємо, 28 серпня КСУ визнав обмеження зарплат чиновників незаконним.

10 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що зарплати держслужбовців з 1 квітня не мають перевищувати 47 тис. грн.

Нардепи ухвалили 13 квітня зміни до держбюджету, якими на період карантину визначили граничну суму зарплат чиновників та суддів у 10 мінімальних заробітних плат (мінімальна зарплата наразі встановлена на рівні 4723 гривні).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: