fbpx
Сьогодні
22:35 28 Вер 2020

Голова Нацради економічного розвитку прокоментував торговельну співпрацю України та ЄС

Фраза про те, що Європа для України – не банкомат, повинна протверезити українців, і те, що вони бачать у ЄС, слід будувати на власній території.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Експерт, коментуючи заяву голови дипломатії Євросоюзу Борреля про те, що Євросоюз – не банкомат, поцікавився, хто ж закладає кошти у цей "банкомат".

"Скажіть, будь ласка, а хто закладає купюри в цей банкомат? Коли ми з вами підписали угоду, економічну частину, між ЄС і Україною, фактично Євросоюз отримав з цього вигоду. Він поліпшив свій торговельний баланс з Україною уже в перший рік, а далі ця різниця тільки збільшувалася. Тобто ми фактично закладаємо купюри в банкомат, в тому числі через деревину, в тому числі через іншу сировину, яке ми дозволяємо завозити, а потім нам з цього банкомату не дають виймати гроші. Знаєте, фактично фраза, що Європа для України – не банкомат, повинна нас протверезити, тому що європейські соціальні гуманістичні принципи є кращими в світі, тобто ми повинні до цього йти. Але якщо ми з вами будемо бігти туди щосили, знімаючи все на шляху, ми прибіжимо голими, а по факту – ми там абсолютно не потрібні", – сказав Олексій Дорошенко.

Гість студії резюмував: "Тому ми з вами повинні будувати те, що бачимо там, на своїй власній території".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: