fbpx
Сьогодні
11:25 28 Вер 2020

Азербайджан оголосив часткову мобілізацію

фото: AP

Президент Азербайджану Ільхам Алієв у понеділок підписав розпорядження про оголошення часткової мобілізації.

Про це повідомляє 1news.az з посиланням на офіційний сайт очільника держави.

«Керуючись пунктом 25-м статті 109 Конституції Азербайджану, постановляю: оголосити часткову мобілізацію в Азербайджанській Республіці. Державній службі з мобілізації та призову Азербайджанської Республіки забезпечити призов військовослужбовців для мобілізації й виконання заходів, що випливають з військової служби, відповідно до затверджених планів. Кабінету Міністрів Азербайджанської Республіки вирішити питання, що випливають з цього Розпорядження», – йдеться в розпорядженні.

Дане розпорядження набирає чинності з моменту підписання.

Вранці 27 вересня Вірменія й Азербайджан відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства.

За даними Міноборони Азербайджану, під час бойових дій у Нагірному Карабасі було вбито понад 550 військовослужбовців Вірменії, у Міноборони Вірменії це заперечили.

У Міноборони Вірменії 27 вересня заявили про загибель 16 осіб і понад 100 поранених, пізніше був опублікований список ще з 15 загиблих під час бойових дій.

Раніше на екстреному засіданні парламенту Азербайджану (Міллі Меджлісу) було ухвалено рішення про введення воєнного стану.

Вірменія також оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: