fbpx
Сьогодні
12:59 28 Вер 2020

Авіакатастрофа на Харківщині: Почалася розшифровка чорних ящиків, яка триватиме до 5 днів

English version here

Знайдено чорні ящики з літака АН-26, який розбився під Чугуєвом в Харківській області. Вже почалася їхня розшифровка.

Про це у себе в Facebook повідомив голова урядової слідчої комісії, віце-прем'єр Олег Уруський.

«Бортові самописці (чорні ящики) знайдені. Вони вціліли. Їхній стан задовільний. Інформація на самописці збережена. Вони вилучені і 27 вересня 2020 року авіаційною експертами під контролем ДБР розпочато процес їхнього дешифрування, який триватиме орієнтовно 3−5 днів», — написав він.

Також Уруський написав, що уламки літака Ан-26Ш зібрані та перевезені на територію військової частини А4104 в м. Чугуєві Харківської області, де вони перебувають під цілодобовою охороною ДБР. "Надалі фахівцями буде проведене максимальне збирання літака в початковий стан".

"Встановлено контакт з 20 родинами загиблих курсантів. До Харкова вже прибуло 17 з них. Частина розміщені в готелі Міністерства оборони України, частина перебувають у родичів в місті. Наразі організовано безкоштовне харчування, забезпечення автотранспортом та супроводом. З родинами проводиться психологічна робота. Сьогодні – 28 вересня, у родичів загиблих буде розпочато забір зразків для аналізу ДНК з метою надалі провести ідентифікацію тіл", – додав віце-прем'єр.

Ситуація навколо трагедії з Ан-26Ш станом на ранок 28 вересня 2020 року:1. В результаті падіння літака загинуло 26 з…

Posted by Олег Уруський on Sunday, September 27, 2020

Нагадаємо, що увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і 7 офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків. Один перебуває на лікуванні.

Стан здоров'я курсанта В'ячеслава Золочевського, який єдиний вижив у авіакатастрофі 25 вересня, наразі оцінюється як середньої тяжкості.

ДБР перевіряє чотири версії причин авіакатастрофи.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: