fbpx
Сьогодні
19:57 27 Вер 2020

Канада пропонує Україні всебічну допомогу через катастрофу літака під Харковом

Уряд Канади пропонує Україні всебічну допомогу після катастрофи військового літака АН-26 під Харковом. Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань висловив свої співчуття у зв'язку з трагедією.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Поговорив із моїм українським колегою Дмитром Кулебою та від імені Канади висловив співчуття у зв'язку з катастрофою військового літака й трагічною втратою багатьох молодих життів. Я також запропонував будь-яку допомогу, що Україна може потребувати у ці складні часи", – зазначив глава МЗС Канади.

За словами міністра, Канада "завжди підтримуватиме народ України".

У п'ятницю, 25 вересня, розбився військово-транспортний літак Ан-26. На ньому здійснювали навчальний політ курсанти Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Катастрофа сталася близько 20:45 біля Ростовської траси.

В результаті аварії загинули 26 людей, серед яких сім членів екіпажу і 20 курсантів. З 27 осіб вдалося вціліти тільки одному – В'ячеславу Золочівському, який зараз перебуває в лікарні.

Раніше хлопець розповів, що "все відбувалося як у комп'ютерній грі". Коли він прийшов до тями, то побачив, як горить його товариш. В'ячеслав виліз з-під уламків літака і почав гасити полум'я на ньому. Потім за життя його однокурсника протягом доби боролися лікарі. У суботу він помер в лікарні.

Інформація про те, що курсант Злочевський нібито вистрибнув з літака, не підтвердилася.

ДБР перевіряє чотири версії причин авіакатастрофи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: