fbpx
Сьогодні
21:18 27 Вер 2020

Гетманцев назвав дві головні проблеми проєкту держбюджету

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев розповів про дві проблеми державного бюджету на 2021 рік.

Про це пише в ефірі каналу "Україна 24".

"Якщо говорити про дефіцит бюджету — він дійсно великий, нас хвилюють в цьому дефіциті джерела покриття. Якщо говорити не тільки про дефіцит, а й про всі позики протягом року, ми повинні залучити гроші на 4/5 коштом ОВДП, і ми, чесно кажучи, не бачимо таких джерел у державі, не бачимо такої ліквідності банківської системи, грошей, які могли б покрити дефіцит. Це основне наше питання до Кабміну.

Друге — на що він використовується. Якщо він використовується на розвиток, підтримку промисловості, галузей, які повинні бути авангардом розвитку економіки — не питання, це нормально. Якщо ж дефіцит використовується на споживання або на погашення боргу — це інше питання, чи потрібен нам дефіцит в такому обсязі", — сказав він.

Також Гетманцев розповів про процес ухвалення держбюджету.

"Кабінет міністрів і Міністерство фінансів не зобов'язані консультуватися з парламентом до внесення законопроєкту до Верховної Ради, це їх право, минулого року так і було. Поточного року вони вирішили готувати самостійно і поставити парламент перед фактом, це в межах їх компетенції та не є порушенням.

Ми в першому читанні голосуємо не за проєкт бюджету, як це буває зазвичай, а за наші поправки та пропозиції до проєкту закону про держбюджет. Тобто ми даємо доручення Кабміну врахувати наші поправки та пропозиції. Думаю, що 20 жовтня дамо Кабміну певні доручення, врахує він їх чи ні — подивимося далі", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: