fbpx
Сьогодні
17:47 26 Вер 2020

Трагедія на Харківщині: у Кабміні розповіли про плани слідства

Віцепрем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруськийрозповів про хід розслідування авіакатастрофи військового літака Ан-26 в Чугуєві на Харківщині.

Про це пише "Україна 24".

"Слідство здійснює ДБР під контролем Генеральної прокуратури, слідчі повідомили про те, що призначили понад 50 експертиз різного плану, це стосується уламків літака, тіл, там багато дуже експертиз. Завершуються процедури з тілами загиблих, і тільки після того, як ця процедура буде закінчена, можна буде говорити про транспортування літака", – розповів він.

За словами віцепрем'єра, в планах слідства першорядне дістати бортовий самописець, щоб на основі його даних зробити аналіз останніх хвилин життя Ан-26.

"Після цього літак буде доставлений на спеціальний майданчик, де фахівці розберуть його до початкового стану, як це робиться при розслідуванні таких катастроф. Поки що уламки літака ще нікуди не вивозили. У рішенні уряду сказано, що комісія повинна доповісти попередні причини до 25 жовтня", – повідомив Уруський.

Також він анонсував допомогу Кабміну сім'ям загиблих:

"Виплати будуть зроблені. Відповідно до чинного законодавства, в таких випадках передбачена компенсація родичам в обсязі 750 неоподатковуваних прожиткових мінімумів. Це приблизно 1,5 млн гривень".

Нагадаємо, ввечері 25 вересня стало відомо про падіння літака поблизу Чугуєва Харківської області.

Президент Зеленський заявив, що буде створено державну комісію для з'ясування обставин та причин катастрофи літака на Харківщині.

Шмигаль назвав склад комісії, яка розслідуватиме обставини падіння літака Ан-26 на Харківщині.

В Україні 26 вересня оголошено день жалоби у зв'язку з катастрофою АН-26 на Харківщині.

ДБР перевіряє чотири версії причин авіакатастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: