fbpx
Сьогодні
22:54 26 Вер 2020

Саакашвілі розповів про зарплату військових льотчиків

Фото Reuters

Українські військові пілоти отримують дуже маленьку зарплату і працюють тільки з любові до професії.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав голова виконавчого комітету Національної ради реформ Михайло Саакашвілі, коментуючи ситуацію з літаком Ан-26, який розбився в Чугуєві Харківської області.

"У військових пілотів реально мізерна зарплата, щоб ви розуміли. Таке ставлення до них – чому стільки українських пілотів кудись в Африку їде? Це цвіт нації, з яким нація поводиться так, ніби вони не потрібні. Я з багатьма особисто спілкувався, знаю їх настрої. Вони просто люблять цю професію, тому і літають. Але зарплата у них мізерна, умови не дуже", – сказав політик.

Саакашвілі звернув увагу на те, що в України є найсильніший потенціал, який може дозволити розвивати сучасні Військово-повітряні сили.

"Україна має величезний потенціал, є заводи, щоб випускати хорошу техніку. Не випадково ж китайці хочуть зайти на "Мотор Січ". Якщо китайці так завзято з усіх боків намагаються туди потрапити – це означає, що там є така технологія, якої ніде в світі більше немає. Все це в України є, немає достатньої організації", – сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня стало відомо про падіння військового літака поблизу Чугуєва Харківської області.

Президент Зеленський заявив, що буде створено державну комісію для з'ясування обставин та причин катастрофи літака на Харківщині.

Шмигаль назвав склад комісії, яка розслідуватиме обставини падіння літака Ан-26 на Харківщині.

В Україні 26 вересня оголошено день жалоби у зв'язку з катастрофою АН-26 на Харківщині.

ДБР перевіряє чотири версії причин авіакатастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: