fbpx
Сьогодні
14:13 26 Вер 2020

"Народився в сорочці". Лікарі розповіли про стан курсанта, який вижив після авіакатастрофи АН-26

Фото ОПУ

Курсанта-третьокурсника, який вижив після авіакатастрофи з АН-26, можуть виписати в найближчі дні.

Про це повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харківського військового госпіталю) Едуард Хорошун, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Загрози життю немає, ліків вистачає. Стан його стабільний… Думаю, найближчими днями, наступного тижня вже можна ставити питання про виписку з наступною відпусткою за станом здоров'я", – сказав він.

"Громадське радіо" повідомило, що хлопець перебуває при свідомості та вже говорив з рятувальниками. Під час трагедії від отримав поранення ніг та голови.

"За даними лікарів, курсант має множинні забої та струс мозку. Вночі його помістили в реанімацію, але 26 вересня вже перевели у звичайне відділення, стан хлопця оцінюють як середньої важкості", – пише про стан хлопця "Укрінформ".

Пацієнта вдалося вивести з шокового стану.

"20-річний В'ячеслав Золочевський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. Вночі В'ячеслав отямився біля уламків літака Ан-26, в якому летіла вся команда, друзі, побратими. Вогонь, знищений літак, темрява й тіла навколо. Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який однак, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті. Вірю, що цей другий шанс був подарований тобі недарма, В'ячеславе. Україна пишається тобою! Сил тобі пережити й оговтатися від тієї страшної ночі. Вічна пам'ять загиблим", – написав у своєму Телеграмі президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня стало відомо про падіння літака поблизу Чугуєва Харківської області.

Президент Зеленський заявив, що буде створено державну комісію для з'ясування обставин та причин катастрофи літака на Харківщині.

Шмигаль назвав склад комісії, яка розслідуватиме обставини падіння літака Ан-26 на Харківщині.

В Україні 26 вересня оголошено день жалоби у зв'язку з катастрофою АН-26 на Харківщині.

ДБР перевіряє чотири версії причин авіакатастрофи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: