fbpx
Сьогодні
00:28 26 Вер 2020

Авіакатастрофа під Харковом: літаку було 43 роки, але цьогоріч він був направлений на ремонт

На майданчику державних закупівель ProZorro у липні цього року була оприлюднена інформація про укладання договору на ремонт літаків, одним з яких, виходячи з вказаних даних, був АН-26, що зазнав катастрофи у Харківській області

Наприкінці липня цього року між Командуванням Повітряних сил ЗСУ (військова частина А0215, розташована у Вінниці) та держпідприємством "Антонов" був укладений договір на закупівлю послуг з ремонту техніки, пише УНН.

Послуги з ремонту, технічного обслуговування повітряного транспорту та пов'язаного обладнання і супутні послуги, а саме продовження строку служби літакам Ан-24, Ан-26, Ан-30, відповідно до умов закупівлі, мали бути надані виконавцем до 1 жовтня поточного року для шести літаків й до 30 листопада цього року ще для трьох. Ремонт мав продовжити терміни експлуатації літаків ще на два роки.

Спеціалізовані ЗМІ, аналізуючи угоду, вказали бортові номери літаків, серед них, зокрема був, Ан-26 (Ш) (зн 56-08, бн 76), виготовлений у серпні 1977 року. Саме бортовий номер 76, відповідно до офіційних повідомлень мав літак, що розбився. Його ж виробничий номер міститься у документах тендеру.

Авіакатастрофа під Харковом

Авіакатастрофа під Харковом

Наразі не відомо, чи в повній мірі були виконані всі умови угоди і чи був вже завершений ремонт саме цього літака, адже у відповідності до умов тендеру ремонт мав бути завершений до 1 жовтня.

Поки що офіційних коментарів щодо цього немає.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня стало відомо про падіння літака поблизу Чугуєва Харківської області.

Президент Зеленський заявив, що буде створено державну комісію для з'ясування обставин та причин катастрофи літака на Харківщині.

Шмигаль назвав склад комісії, яка розслідуватиме обставини падіння літака Ан-26 на Харківщині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: