fbpx
Сьогодні
09:06 25 Вер 2020

Тихановська закликала Францію стати посередником для вирішення ситуації в Білорусі

Фото: Риа новости

Світлана Тихановська заявила, що хотіла б, щоб Франція взяла на себе функції посередника для вирішення ситуації у Білорусі. 

Про це вона сказала в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro.

"Президенту Макрону потрібно говорити голосніше. Ми очікуємо від нього багато чого", – зазначила Тихановська, додавши, що поки не зустрічалася з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Коментуючи таємну "інавгурацію" Олександра Лукашенка, Тихановска підкреслила, що він боїться свого народу і вже з 9 серпня нелегітимний в очах білорусів.

"Вони більше не довіряють йому, вони більше не бачать в ньому свого президента", – сказала вона.

Раніше посол Білорусі в Україні заявив, що запланований на жовтень візит президента України Володимира Зеленського до Білорусі скасовано. Як і проведення Форуму регіонів обох країн в Гродно.

Як повідомлялося, у середу в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка як нібито президента Білорусі.

В Координаційній раді білоруської опозиції порівняли таємну «інавгурацію» Олександра Лукашенко з сходкою криміналітету для «коронації» злодія в законі.

У Білорусі сьомий тиждень тривають масові акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка, який править країною з 1994 року, жорстко придушуючи опозицію і незалежні засоби масової інформації. Антиурядові протести спалахнули після президентських виборів 9 серпня. Протестувальнки вважають результати виборів сфальсифікованими і вимагають відставки Олександра Лукашенка. Сам диктатор відкинув будь-які поступки і спроби діалогу з протестуючими і опозицією, неодноразово заявляючи, що за хвилею протестів стоять західні сусіди Білорусі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: