fbpx
Сьогодні
13:52 25 Вер 2020

"Голос" вимагає скликати РНБО та запровадити санкції проти Лукашенка і його оточення

Партія "Голос" вимагає негайно скликати засідання Ради національної безпеки та оборони і запровадити персональні санкції проти Олександра Лукашенка та відповідальних за фальсифікацію президентських виборів і системне порушення прав і свобод людини у Білорусі.

Про це йдеться у заяві партії.

"Голос" наполягає — зараз заяв про невизнання президентських виборів у Білорусі вже недостатньо. Самопроголошення Лукашенка президентом та його зближення із Путіним становить прямі воєнні ризики для України. Тому потрібно негайно скликати Раду національної безпеки та оборони та запровадити персональні санкції проти Олександра Лукашенка та його маріонеток, відповідальних за фальсифікацію виборів, а також системне та масове порушення основних прав та свобод людини", – заявила голова партії "Голос" Кіра Рудик.

На її переконання, тільки міжнародний тиск може зупинити "диктатора, який задля збереження влади готовий віддати власну країну Путіну".

Інакше, за словами голови партії "Голос", під контролем Росії може опинитися більше тисячі кілометрів українсько-білоруського кордону, що є прямою загрозою безпеці українців.

"Також ми звертаємося до Кабінету Міністрів та Державної міграційної служби, щоб вони надали тимчасовий захист громадянам Білорусі, які змушені тікати до України через політичні переслідування. Це потрібно для того, щоб сотні білорусів, які перетнули наш кордон, могли перебувати на нашій території більше 90 днів і офіційно знайти роботу", – зазначила Рудик.

Раніше посол Білорусі в Україні заявив, що запланований на жовтень візит президента України Володимира Зеленського до Білорусі скасовано. Як і проведення Форуму регіонів обох країн в Гродно.

Як повідомлялося, у середу в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка як нібито президента Білорусі.

В Координаційній раді білоруської опозиції порівняли таємну "інавгурацію" Олександра Лукашенко з сходкою криміналітету для "коронації" злодія в законі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: