fbpx
Сьогодні
15:19 25 Вер 2020

Білорусь: опозиціонерку Колеснікову залишили під вартою до 8 листопада

Марія Колеснікова

Мінський міський суд відмовився звільнити члена президії Координаційної ради Марію Колесникову з-під варти.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі "Наша нива".

У п'ятницю відбувся розгляд скарги захисту на рішення суду Партизанського району Мінська про застосування запобіжного заходу щодо Марії Колесникової у вигляді взяття під варту.

Остаточна ухвала суду – вона все ж залишиться в СІЗО до 8 листопада.

Нагадаємо, що 9 вересня стало відомо, що Колеснікова, яку 7 вересня намагалися вивезти з країни, перебуває в СІЗО і проходить як підозрювана у кримінальній справі про спробу захоплення влади, яку порушено за ст. 361 Кримінального кодексу.

Напередодні в четвер була затримана адвокат Колесникової Людмила Казак за "вчинення адміністративного правопорушення".

Передісторія: 8 вересня представник Державного прикордонного комітету Білорусі повідомив,що Марія Колеснікова, Іван Кравцов та Антон Родненков намагалися виїхати в бік України та прибули на кордон о 5 годині ранку в одній машині.

Спершу заявляли, що кордон на виїзд перетнули усі троє. Після 9 годин представник Державного прикордонного комітету підтвердив, що Родненков і Кравцов виїхали з Білорусі, а Колеснікову затримали.

Згодом Держприкордонслужба України підтвердила, що Родненков та Кравцов прибули на український пункт пропуску і що Марії Колеснікової з ними немає.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Колеснікова на кордоні порвала свій паспорт, щоб унеможливити примусове вивезення з Білорусі, на місці її затримали білоруські прикордонники.

Білоруські опозиціонери та члени Координаційної ради Антон Родненков та Іван Кравцов планують повертатися в Білорусь, зараз вони знаходяться у Києві.

Вранці 9 вересня підтвердилося затримання ще одного члена Координаційної ради Максима Знака. Його затримали в штабі Бабарика люди в цивільному і балаклавах. Адвокат Знака Дмитро Лаєвський вже з'ясував, що його затримали у кримінальній справі про створення Координаційної ради.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: