fbpx
Сьогодні
14:38 24 Вер 2020

Зеленський сказав, що Україна і Словаччина мають спільне бачення щодо "Північного потоку-2"

Україна та Словаччина мають спільне бачення щодо енергетичної безпеки Європи та ризиків від проєкту газопроводу "Північний потік – 2".

Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою після переговорів.

"Мені приємно, що у нас спільне бачення щодо енергетичної безпеки Європи, де є згода в тому, що такі проєкти, як "Північний потік – 2″, несуть далекосяжні ризики для Євросоюзу та його єдності", – сказав Зеленський.

Водночас Президент України подякував Словаччині за ключову роль у забезпеченні реверсних поставок газу в Україну, та розповів про домовленість зі словацькими партнерами максимально використовувати український транзитний потенціал, зокрема, про комбіновані перевезення "Азія-Європа".

"Наші країни – це важливий транспортний міст між Заходом і Сходом, і спільні позиції будуть міцнішими, якщо ми створимо мультимодальні логістичні центри з обробки вантажів на згаданому маршруті", – підкреслив глава Української держави.

"Віртуальний реверс" передбачає обмін природним газом між операторами газотранспортних систем, коли фізично газ через кордон не переміщається, а сторони здійснюють взаємозалік.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: