fbpx
Сьогодні
10:24 24 Вер 2020

Вдруге в історії України: переселенка з Луганська отримала престижну європейську премію

English version here

Тетяна Баранцова, громадська діячка з Луганська, ВПО та людина з інвалідністю, яка допомагає дітям та молоді з інвалідністю, стала регіональним переможцем щорічної премії імені Фрітьйофа Нансена в європейському регіоні.

До Баранцової премією Нансена лише один раз було нагороджено лауреата з України – у 1998-му році ним став Мустафа Джемілєв, пише Східний варіант.

Баранцова є співзасновницею української громадської організації Луганської обласної молодіжної громадської організації "АМІ-Схід" (Молодіжна громадська організація "Асоціація молодих інвалідів східного Донбасу – Схід", з 2020 року внесені зміни Луганська обласна організація "Асоціація жінок, молоді, родин з інвалідністю Східного Донбасу – Схід") у Луганську у 2002 році. Організація виступала за зміни та захист прав людей з інвалідністю.

З початком війни на Донбасі організація Баранцової адаптувалась до нових реалій і зосередила свою діяльність на просуванні прав ВПО та переміщених дітей та молоді з інвалідністю. Також організація займається інноваційними способами з питань, що стосуються цькування (булінгу) в школах та підтримки через онлайн-навчання дітей, допомоги у пошуку роботи, юридичної підтримки тощо для молодих дорослих інвалідів та сімей з дитиною, що має інвалідність.

Зазначається, що "Амі-Схід" щороку допомагає тисячам людей у ​​їх різноманітних видах діяльності, таких як програма Інтернет-школи "Бригантина", допомагаючи приблизно 1000 дітям з інвалідністю, які стикаються з труднощами в інтеграції свого нового місця проживання, щоб покращити свої шкільні результати.

Перш за все, я дякую УВКБ ООН за підтримку людей, які потребують допомоги. Дякую всій команді Агенції ООН у справах…

Posted by Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю on Tuesday, September 22, 2020

Довідка

Премія імені Фрітьйофа Нансена щорічно присуджується Верховним комісаром ООН у справах біженців (УВКБ ООН) як визнання видатного служіння людям, і зокрема тим, хто були змушені покинути свої домівки через війни та переслідування – біженцям та вимушеним переселенцям. Нагороду було створено у 1954 році на честь лауреата Нобелівської премії миру Фрітьйофа Нансена, який, будучи посаді Верховного комісара у справах біженців Ліги Націй, досяг значних успіхів у наданні допомоги вимушеним переселенцям. Разом з тим, Нансен віддав свою Нобелевську премію миру для допомоги дітям України.

В рамках нагородження, яке підтримують уряди Швейцарії та Норвегії, Норвезька рада біженців (NRC) та Фонд IKEA, щороку комітетом обираються переможці з регіонів Африки, Америки, Азії, Європи та Близького Сходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: