fbpx
Сьогодні
13:44 24 Вер 2020

Україна і Словаччина підписали документи про співпрацю: Зеленський каже, що одна з угод дозволяє "зшити" Україну

фото: ОПУ

Під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Словацької Республіки було підписано низку українсько-словацьких документів.

Так, підписали угоду між урядом України та урядом Словаччини, яка дозволить відновити роботу аеропорту "Ужгород" у Закарпатській області.

Зеленський заявив журналістам після зустрічі з президентом Словаччини, що це було одним з ключових питань їхніх перемовин, передає Офіс президента.

«Ця угода є насправді дуже важливою для мене. Це – один з інструментів, що дозволяє «зшити» Україну, відновивши авіаційний місток між Заходом і Сходом», – сказав він.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та міністр транспорту Словаччини Андрей Долежал також підписали меморандум між міністерствами про співробітництво щодо комбінованих перевезень у сполученні між Азією та ЄС через території України та Словаччини.

Підписання документа зумовлене наявністю у наших держав спільних інтересів у сфері забезпечення залізничних контейнерних перевезень на маршруті Азія (Китай) – Європа (Словаччина).

«Ми також домовилися, що будемо максимально використовувати наш транзитний потенціал. Йдеться про комбіновані перевезення за маршрутом Азія – Європа. Наші країни – це важливий транспортний міст, і наші спільні позиції будуть міцнішими, якщо ми створимо мультимодальні логістичні центри з обробки вантажів на згаданому маршруті», – зазначив Зеленський.

За його словами, підписаний сьогодні меморандум між Україною та Словаччиною про співпрацю в галузі комбінованих залізничних перевезень дасть змогу продовжити реалізацію цього проекту.

Меморандум також дасть змогу перевести в практичну площину реалізацію згаданого проекту, зокрема сформувати двосторонню робочу групу та створити підґрунтя для проведення переговорів з китайською стороною.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: