fbpx
Сьогодні
10:23 24 Вер 2020

США, Канада та Британія не визнали Лукашенка легітимним президентом

фото: TUT BY, протести в Білорусі після "інавгурації" Лукашенка

Велика Британія, США та Канада також не визнають Олександра Лукашенка, "інавгурація" якого пройшла у середу у Мінську, законним президентом Білорусі. 

Про це йдеться у заявах глави МЗС Британії Домініка Рааба та речника Державного департаменту США.

«Таємна інавгурація Лукашенка сьогодні в Мінську ще більше підриває його репутацію. Його сфальсифіковані вибори були обманом білоруського народу», – написав Рааб у Твіттері.

У Держдепі США підтвердили, що не вважають Лукашенка президентом Білорусі.

«Сполучені Штати не можуть вважати Олександра Лукашенка законно обраним лідером Білорусі», – повідомив прессекретар Державного департаменту.

Зазначається, що США не вважають, що президентські вибори в Білорусі 9 серпня були вільними або чесними.

«Оголошені результати були сфальсифікованими та не свідчили про легітимність», – заявив речник.

Крім того, Комітет Сенату США з міжнародних відносин закликав Лукашенка піти у відставку.

«Той факт, що "інавгурація" Лукашенка мала бути таємницею, лише ще раз доводить, що він втратив будь-яку легітимність як лідера. Він не президент Білорусі й повинен піти у відставку», – йдеться в заяві Комітету у Твіттері.

Канада також заявила, що не визнає Александра Лукашенка легітимним президентом Білорусі після його таємної інавгурації. Про це йдеться у заяві МЗС Канади.

Відомство наголошує, що проведення так званої інавгурації за зачиненими дверима було ще одним проявом зневаги до своїх громадян.

"Ця інавгурація є настільки ж нелегітимною, як і вибори, після яких вона відбувається. Канада вважає, що Александру Лукашенку бракує легітимності для того, щоб бути лідером Білорусі", – йдеться в офіційній заяві МЗС.

"Канада висловлює жаль з приводу неанонсованої інавгурації Лукашенка після сфальсифікованих виборів. Йому не вистачає легітимності демократично обраного лідера. Канада закликає до вільних і чесних виборів для народу Білорусі. Ми продовжуємо координацію з міжнародними партнерами для підготовки належної реакції", – додав в особистому Twitter міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: