fbpx
Сьогодні
11:50 24 Вер 2020

Словаччина і Україна підписали угоду, яка дозволить відновити роботу аеропорту “Ужгород”

В Україні відновлять повноцінну роботу аеропорту "Ужгород". Словаччина та Україна підписали міжурядову угоду.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Щойно разом з моїм словацьким колегою – міністром транспорту і будівництва Словацької Республіки Андреєм Долежалом підписали відповідну двосторонню міжурядову угоду. Її укладання дозволить відновити повноцінне функціонування летовища та зв'язати Закарпатську область авіаційним сполученням з іншими регіонами України, а також із закордоном.

Щиро дякуємо уряду Словацької Республіки за постійну підтримку та співпрацю"-  написав міністр.

"У силу географічних та інших особливостей аеропорту "Ужгород", який знаходиться практично на кордоні зі Словаччиною, відліт і захід на посадку літаків на летовищі неможливий без використання території цієї держави. Термін попередньої міжурядової угоди, який врегульовував дане питання, сплив, і ми наполегливо працювали разом зі словацькою стороною над поновленням домовленостей для повноцінного запуску аеропорту", – додав Криклій.

За його словами, підписання угоди сприятиме зміцненню взаємних двосторонніх відносин у сфері цивільної авіації між Україною та Словаччиною та в частині розширення можливостей міжнародних авіаперевезень.

Документ також враховує безпекові та оборонні аспекти, які випливають із членства Словаччини в НАТО, а також із факту, що спільний українсько-словацький кордон теж є зовнішнім кордоном Альянсу.

Угода укладена на невизначений термін.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: