fbpx
Сьогодні
15:47 24 Вер 2020

Шмигаль обговорив з послом Індії співпрацю у авіакосмічній та аграрній галузях

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із надзвичайним і повноважним послом Індії в Україні Партхою Сатпатхі, під час якої обговорили питання, пов'язані з поглибленням співпраці у сфері торгово-економічного співробітництва, освітній та медичній галузі.

Як повідомляє урядовий портал, прем'єр наголосив, що потрібно докласти зусиль для відновлення повноформатного двостороннього діалогу, і Україна готова активізувати його на всіх рівнях.

"Ми готові до взаємодії з індійськими партнерами з метою проведення сьомого засідання Комісії в онлайн-режимі або відразу після нормалізації ситуації з пандемією", – сказав Шмигаль, зазначивши, що Міжурядова українсько-індійська комісія є важливим чинником розвитку економічної співпраці.

Шмигаль також відзначив потенціал торгово-економічного співробітництва між Україною та Індією, який необхідно розвивати. Зокрема, перспективними, на його думку, є співпраця в авіаційній та космічній сферах.

"Нещодавно ми створили Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, яке комплексно займається авіакосмічною галуззю та військово-оборонним комплексом. Ми зацікавлені у розвитку співробітництва за цілою низкою напрямів у науково-технологічній сфері, а також в обміні досвідом та найкращими практиками у цій галузі", — сказав прем'єр-міністр.

Шмигаль підкреслив, що Індія залишається одним з основних торговельних партнерів України в агропромисловому комплексі.

"За підсумками минулого року Індія посіла друге місце серед країн-імпортерів української аграрної продукції. Тож ми готові до подальшої співпраці в аграрному секторі з метою нарощування обсягів експорту сільськогосподарської та харчової продукції до Індії".

Під час зустрічі Денис Шмигаль та Партха Сатпатхі обговорили питання навчання індійських студентів в Україні.

Прем'єр також закликав індійську сторону не визнавати дипломи, отримані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: