fbpx
Сьогодні
14:17 24 Вер 2020

Президентка Словаччини заявила, що Україні треба визначити конкретні умови вступу до ЄС

English version here

фото: Офіс президента

Словаччина підтримує перспективу членства України в Європейському Союзі та виступає за формування країнами-членами перед Україною конкретної візії та умов приєднання.

Про це президентка Словаччини Зузана Чапутова заявила на пресконфренції з Володимиром Зеленським після переговорів.

"Стосовно вступу України до Європейського Союзу і питання, що може зробити Словаччина на цьому напрямку, то, насамперед, це чітка позиція Словаччини, яку вона презентує перед усіма членами ЄС: мова йде про принцип, що кожна країна має право обрати, куди вона належатиме і куди їй прямувати. Ми будемо намагатися, щоб конкретні країни-члени Європейського Союзу встановили конкретні умови вступу України до Європейського Союзу. Дуже важливо, щоб Україна мала візію свого вступу до ЄС", – заявила вона.

Водночас, президентка Словаччини вказала на те, що перед вступом України до Євросоюзу потрібно провести усі необхідні реформи. За її словами, Словаччина може надати допомогу Україні в цьому питанні, "маючи досвід свого вступу до такої організації як Євросоюз".

Вона також вказала, що такий обмін досвідом може бути взаємно корисним, зокрема, з огляду на те, що обидві країни зараз борються з окремими спільними викликами, як, наприклад, реформа судової системи.

Чапутова додала, що Словаччина продовжує підтримувати санкційну політику Євросоюзу проти Росії та засуджує порушення територіальної цілісності України.

"Що стосується способу, то потрібно реалізувати ті заходи, які Європейський Союз прийняв щодо Росії: і ми тут говоримо про політику санкцій".

Водночас, президент Словаччина завила про важливість ведення та підтримки діалогу з метою встановлення миру. На цьому тлі вона з радістю відзначила триваючий на Донбасі режим тиші, який вдалося досягти шляхом переговорів.

"Я дотримуюся думки, і запевнила Президента України в тому, що ми для України є союзником. Союзником, який підтримує її суверенітет, незалежність та територіальну цілісність, а також підтримуємо Україну на шляху до ЄС", – заявила Чапутова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: