Новини

Голова Нацбанку та омбудсмен Денісова підписали меморандум щодо захисту персональних даних українців

Національний банк спільно з Уповноваженою Верховної Ради з прав людини підписали Меморандум про співробітництво у сфері захисту персональних даних українців.

Участь у підписанні меморандуму взяли голова Нацбанку Кирило Шевченко та Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Спільні зусилля будуть спрямовані на забезпечення належного рівня захисту персональних даних українців під час отримання ними фінансових послуг, зокрема під час врегулювання простроченого боргу, а також на припинення незаконного поширення персональних даних.

"Сьогодні ми закладаємо основу якісно нового етапу покращення взаємодії у сфері захисту прав споживачів фінансових послуг. Національний банк, як регулятор банків, а віднедавна і небанківського фінансового ринку, продовжує розвивати функцію захисту прав споживачів, зокрема, через якісну взаємодію з іншими державними інституціями. Тож ми розпочинаємо тісну співпрацю та координацію наших дій з Уповноваженою Верховної Ради України.

Меморандум про взаємодію присвячений забезпеченню захисту персональних даних саме фінансовими установами",- сказав Кирило Шевченко.

Він зазначив, що в епоху активного розвитку онлайн послуг, захист персональних даних займає важливе місце.

"Сьогодні колекторська діяльність майже не врегульована законодавством. Це призводить до порушення прав громадян – колекторські компанії незаконно збирають та використовують персональні дані, чинять психологічний тиск на громадян тощо. Більше 60% скарг стосуються порушення права на приватність колекторськими компаніями. Тому захист персональних даних – для нас є стратегічним напрямком", – наголосила Людмила Денісова.

У межах співпраці Нацбанк та Уповноважений Верховної Ради з прав людини обмінюватимуться аналітикою та статистикою, зокрема за результатами розгляду звернень про захист персональних даних, розроблятимуть спільні пропозиції до проєктів законів, нормативно-правових актів, державних програм та планів дій, а також проводитимуться спільні заходи.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: Готуємо зустрічі та документи, які точно стануть новинами за найближчі тижні

Україна готує зустрічі та документи, які стануть новинами за найближчі тижні - це й нові… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Росіяни вивели в Чорне море підводний човен із “Калібрами”: ЗСУ попереджають про високий рівень ракетної загрози

Росіяни сьогодні, 7 травня, вивели в море підводний човен із "Калібрами". Однак куди саме окупант… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Вперше в Україні: медзаклад на Хмельниччині почав продавати електроенергію, вироблену на власних сонячних панелях

Хмельницький лікувально-діагностичний центр почав продавати електроенергію, що виробляється за допомогою сонячних панелей, встановлених на даху… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Часів Яр: бійці Kraken показали відео оборони міста від атак окупантів

Спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Kraken розповів про те, як відбувається оборона міста Часів Яр… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Кіберфахівцям ГУР вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С, – джерела

Кіберфахівцям Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С. Про це… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Офіційний канал застосунку Дія з’явився у WhatsApp

У месенджері WhatsApp з'явився офіційний канал застосунку "Дія". Про це повідомляє пресслужба застосунку, пише Рубрика. "Дія у… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.