fbpx
Сьогодні
22:08 23 Вер 2020

Єрмак прокоментував інформацію про "хабар від РФ за Цемаха"

Фото ОПУ

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак назвав "австралійським фейком" інформацію про нібито надання йому хабаря за відстоювання інтересів РФ в Україні, у тому числі щодо питання обміну фігуранта справи про збиття літака MH17 Володимира Цемаха.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Новий день – новий фейк. Сьогодні взагалі фантастичний – "анонімний австралійський". Зрозуміло, що без фейків зовсім складно. Потрібно ж постійно зберігати високий градус "зради". Особливо перед виборами", – зауважив Єрмак.

За словами очільника ОПУ, як використовували раніше фантазію про "іспанського диспетчера Карлоса", то тепер придумали "анонімного співробітника спецслужб Австралії".

"Супер. За обідом чи за вечерею регулярно йому дзвонить хтось з України та цікавиться новинами про "велику зраду". Напевно, самі розуміли, як карикатурно це виглядатиме, тому й додали вигадку про $40 млн хабаря. Чому тільки 40? І чому мільйонів, а не мільярдів? І точно долари не австралійські?", – наголосив голова ОПУ.

Новий день – новий фейк. Сьогодні взагалі фантастичний – «анонімний австралійський». Зазвичай не коментую, але цього…

Posted by Андрій Єрмак on Wednesday, September 23, 2020

Єрмак також зазначив: "приплели ще й Цемаха, якого, раптом хтось забув, слідчі з Нідерландів допитували в Україні. З ним були виконані всі необхідні слідчі дії, про які просили відповідні європейські представники".

Керівник ОПУ зауважив, якщо хтось поширює російські вкиди, "явно намагаючись посилити напругу в Україні, то саме вони й працюють на Росію, – свідомо чи несвідомо, за гроші чи безоплатно".

Нагадаємо, що Україна 7 вересня 2019 року передала Росії фігуранта справи MH17, колишнього начальника ППО в підконтрольному окупантам місті Сніжному на Донбасі Володимира Цемаха в межах обміну утримуваними особами у форматі "35 на 35".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: