fbpx
Сьогодні
18:55 23 Вер 2020

Волкер пояснив, як змусити Путіна забратися з України

Президенту РФ Володимиру Путіну зараз не до війни і його влаштовує нинішня ситуація на Донбасі. Але якщо всередині самої Росії збільшити для нього ціну за агресію проти України, він може її припинити.

Про це заявив колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер і дав ще кілька порад, що робити Києву, передає "Голос Америки".

"Він не бачить необхідності в рішенні ситуації (на Донбасі. – Ред.), він щасливий вести проти України гібридну війну низького рівня, яка послаблює Україну і відокремлює її від ЄС", – сказав він на форумі, організованому американським Центром аналізу європейської політики.

Волкер вказав на важливість збільшити для Путіна ціну його агресії проти України серед його ж співвітчизників. Він вважає, що якщо США створять такі умови для господаря Кремля, то він може дійти висновку, що його політика стосовно України має занадто велику ціну.

"Це непопулярна ідея в Москві, коли вони бачать, що російські солдати вбивають українських цивільних чи українських солдатів. Люди не розуміють, чому російські солдати воюють проти їхніх братів в Україні. Саме тому Путін намагається тримати це прихованим, саме тому він не визнає відкритої військової операції, яку він там проводить… Всередині російського суспільства є тиск. І ми повинні посилити цей тиск відносно війни в Україні", – сказав американський дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: