fbpx
Сьогодні
11:26 23 Вер 2020

Саакашвілі обурився тим, що митниця вимагає у бізнесу подання двох декларацій замість однієї: він звертається до Шмигаля

Фото Reuters

Державна митна служба з 22 вересня вимагає під час оформлення вантажів подання двох митних декларацій замість однієї.

Про це написав голова Національного комітету реформ України Міхеіл Саакашвілі.

"Хочу звернутися до прем'єр-міністра (Дениса) Шмигаля у зв'язку з кричущим беззаконням на митниці… Починаючи з 22 вересня 2020 року, згідно з наказом Мінфіну №305, митниця прийняла рішення про необхідність подачі бізнесом двох митних декларацій замість однієї", – написав він у Telegram-каналі.

Раніше для оформлення вантажів на кордоні бізнес подавав лише одну митну декларацію ІМ40АА, проте нині митниця вимагає спочатку попередню декларацію ІМ40ЕЕ, а потім -митну ІМ40ДЕ, пояснив Саакашвілі.

"Митниця має право оформляти кожну декларацію протягом чотирьох годин. Тобто раніше бізнес мав чекати чотири години, а тепер – вісім!", – написав голова Нацкомітету реформ.

"Повернення на митницю корупційних схем і кадрів часів Януковича за цілковитого потурання міністра фінансів Марченка неминуче приведуть як до геноциду чесного бізнесу, так і повного підриву довіри до чинної влади і президента Зеленського особисто", – написав Саакашвілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: