fbpx
Сьогодні
09:28 23 Вер 2020

Макрон закликав Росію пояснити застосування "Новічка": Путін сказав, що Навальний міг сам вжити отруту

Фото Reuters

Росія повинна пояснити застосування на своїй території хімічної зброї, у результаті чого була спроба вбити опозиційного політика Олексія Навального.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час дебатів у форматі відеоконференції на 75-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Ми не будемо миритися з тим, щоб хімічна зброя застосовувалася у Європі, зокрема, у Росії. Заради колективної безпеки я знову звертаюся до Росії, наголошуючи на необхідності внесення повної ясності на спробу убивства опозиційного політика із застосуванням нервово-паралітичної речовини «Новічок», – заявив президент Франції.

Макрон додав, що ситуація повинна бути роз'яснена швидко і бездоганно, адже тут вже йдеться про недотримання «червоних ліній».

Макрон відзначив, що боротьба з тероризмом і поширенням зброї масового знищення є для Франції одним із найважливіших принципів у розбудові нового сучасного консенсусу у світі.

Раніше Путін у розмові з Еммануелем Макроном допустив, що Олексій Навальний міг сам прийняти Новачок, пише французька газета Le Monde з посиланням на джерела.

За даними газети, в розмові Путін відгукувався про Навального презирливо і назвав його «звичайним баламутом в інтернеті». Також російський президент розповів Макрону, що Навальний нібито використовував свій Фонд боротьби з корупцією для «шантажу депутатів і чиновників» і вчиняв протиправні дії.

Крім того, пише Le Monde, Путін допустив, що Навальний сам міг прийняти отруту — за його словами, нервово-паралітичну речовину не так складно виготовити, як вважається.

Президент РФ пояснив французькому колезі, що розслідування отруєння Навального ще не почали, тому що Німеччина і Франція не надали результати його аналізів Росії.

За даними газети, Макрон одразу ж відкинув версію про спробу Навального отруїтися самому.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: