fbpx
Сьогодні
11:50 23 Вер 2020

У Мінську в Палаці незалежності таємно пройшла шоста інавгурація Лукашенка

English version here

У Палацу незалежності в Мінську Олександр Лукашенко вступив на посаду президента. Це його шоста інавгурація. Дата проведення заходу до останнього моменту трималася в таємниці.

Про це повідомили держагенства Білорусі.

Поклавши праву руку на Конституцію, Олександр Лукашенко виголосив присягу на білоруській мові. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого глава Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила Олександру Лукашенко посвідчення президента Республіки Білорусь.

Лукашенко інавгурація

Фото: телеграм-канал «Пул Первого»

Лукашенко заявив, що вступає на посаду президента з почуттям гордості за білорусів.

«У цей урочистий день президент дає клятву на вірність Батьківщині і народу з особливим почуттям. У ньому дуже багато гордості за білорусів, які з честю пройшли випробування на міцність, перш за все, своїх переконань. День вступу на посаду президента – це день нашої з вами перемоги, переконливої ​​і доленосної. Ми не просто вибирали президента країни – ми захищали наші цінності, наше мирне життя, суверенітет і незалежність. І в цьому плані ми маємо ще чимало зробити».

З ранку 23 вересня біля Палацу незалежності мінчани помітили скупчення техніки і військових. У столиці були перекриті центральні вулиці і проспекти. По ним до палацу приїхав кортеж Лукашенка.

фото: Белта

Приблизно в 11.40 з Палацу незалежності стали виходити запрошені на інавгурацію, вони пішли до Белекспо, куди під'їхали автобуси.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: