fbpx
Сьогодні
Фото 19:43 23 Вер 2020

Лабіринт стереотипів: під Радою встановили інсталяцію проти сексизму в політиці

Під Верховною Радою встановили мистецьку інсталяцію, яка покликана зруйнувати стереотипи про жінок у політиці.

Усередині лабіринту вісім інтерактивних кімнат. Перша знайомить із контекстом проблеми. Наступні шість створені, щоб занурити відвідувачів в атмосферу бар'єрів, стереотипів і шаблонів, з якими стикаються жінки. Остання кімната символізує підтримку жінок, які йдуть у політику.

Лабіринт стереотипів

У лабіринті висміюють такі стереотипи щодо жінок в політиці: "головне покликання жінки — бути берегинею", "жінки — окраса сесійної зали", "жінки — слабка стать", "політика — це чоловічий клуб".

Кожна з кімнат містить роботи українських ілюстраторок, лауреаток українських і міжнародних конкурсів у сфері дизайну. Є роботи Анни Сарвіри, Євгенії Гайдамаки, Тетяни Якунової, Анни Іваненко, Євгенії Полосіної, Варвари Перекрест.

Лабіринт стереотипів

Лабіринт стереотипів

Інсталяція – частина кампанії з підтримки гендерної рівності в політичному житті "Йдеш у політику не одна".

Мета кампанії – заохотити українців підтримувати всіх жінок, які балотуватимуться на місцевих виборах 2020, і підвищити обізнаність населення щодо стереотипів, проявів сексизму та насильства проти політично активних жінок. За даними дослідження громадської думки, яке провів Національний Демократичний Інститут, 65% українців прагнуть більшої рівності жінок та чоловіків у політичному житті.

Лабіринт стереотипів

Щоб підтримати кампанію, користувачі мають перейти на сайт neodna.org.ua та записати аудіоповідомлення підтримки політикиням. Також можна поставити тег #уполітикунеодна в постах, аби висловити підтримку жінкам у політиці.

Лабіринт стереотипів

Лабіринт стереотипів

В останній день реєстрації кандидатів на місцеві вибори, 24 вересня, інсталяція буде представлена під стінами ЦВК (м. Київ, площа Лесі Українки, 1).

Проєкт реалізовано за участі громадських організацій "Український Жіночий Фонд" та "Інститут Розвитку Регіональної Преси", а також платформи "Жінки — це 50% успіху України" і кампанії проти сексизму в медіа та політиці "Повага" за підтримки Національного Демократичного Інституту, Швеції та Міністерства міжнародних справ Канади. Ідея, дизайн, розробка та реалізація складників кампанії належить технологічній креативній агенції [isdgroup].

Лабіринт стереотипів

Лабіринт стереотипів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: