fbpx
Сьогодні
18:16 22 Вер 2020

Єрмак заявив, що бюджет на 2021 рік збалансований, хоч Міністерству оборони й дістанеться менше ніж цьогоріч

Фото ОПУ

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що бюджет на 2021 рік збалансований, хоч Міністерству оборони й дістанеться на 127 мільйонів менше ніж у цьому році, інші видатки держбюджету виправдані.

"Урядовці запланували зростання видатків на сектор оборони та безпеки. Плюс майже 21 мільярд гривень. Всього передбачено 267 мільярдів, це найбільше за роки незалежності.

Справді, у цих видатках є дещо дивне: хоч і незначне порівняно із загальною сумою у 117 мільярдів гривень, але етично сумнівне скорочення видатків на Міністерство оборони на 0,11%, або на 127 мільйонів гривень. Однак інші показники в проекті держбюджету цілком виправдані.

Додається у наступному році Службі зовнішньої розвідки, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони, Службі безпеки. Плюс 10,8% буде у наших прикордонників", – додав Єрмак у своєму Facebook.

Єрмак додав, що "гібридна агресія" Росії проти України комплексна і, щоб зупинити її:  "потрібно залучати не лише звичну військову силу, а й увесь арсенал безпеки, який виконує не менше завдань, ніж наші хлопці та дівчата в армії".

Зокрема, він пише, що Росія не економить видатків на безпеку, тому Україна повинна вирівнювати свої можливості захищатися.

Керівник ОП додав, що у проекті держбюджету передбачено збільшення видатків Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

За його словами, повені та лісові пожежі в цьому році повинні були переконати всіх українських політиків, у тому, що не можна економити на рятувальниках, але чомусь і це викликало критику.

Єрмак вважає, що обурення пов'язане з тим, що управління ДСНС та ДПСУ здійснюється через систему Міністерства внутрішніх справ, яким керує міністр Арсен Аваков.

Він думає, що критика проекту бюджету на 2021 рік – це піар перед місцевими виборами.

Також Єрмак обіцяв, що видатки на Офіс президента скоротять під час опрацювання Бюджету-2021 у парламенті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: