fbpx
Сьогодні
22:16 22 Вер 2020

В Україні розпочала роботу Місія Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами

Фото mfa.gov.ua

22 вересня перша заступниця міністра Еміне Джапарова прийняла главу Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами Інгібйорг Гісладоттір.

Відповідно до запрошення української сторони, 23 вересня в Україні розпочинає роботу Місія БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами, які заплановані на 25 жовтня, повідомляє пресслужба МЗС.

Еміне Джапарова підкреслила, що Україна послідовно підтримує неупереджену, автономну та деполітизовану діяльність БДІПЛ щодо моніторингу виборів у державах-учасницях ОБСЄ. Вона також наголосила, що МЗС України готове надавати всебічне сприяння міжнародним спостерігачам у виконанні ними свого мандату.

Перша заступниця міністра поінформувала співрозмовницю, що вперше місцеві вибори відбудуться в нових умовах у рамках проведення реформи децентралізації, у зв'язку з чим в країні спостерігається безпрецедентно високий рівень уваги до виборів. Вона також привернула увагу до того, що вибори проводитимуться в умовах триваючої збройної агресії та тимчасової окупації частин території України з боку Російської Федерації.

Глава спостережної місії позитивно оцінила запрошення Україною міжнародних спостерігачів на місцеві вибори, а також поінформувала про основні етапи роботи Місії у передвиборчий та постелекторальний періоди.

Сторони підкреслили важливість міжнародного спостереження за виборами як ключовий елемент розвитку демократичних процесів та подальшого удосконалення виборчих систем у державах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: