fbpx
Сьогодні
18:07 22 Вер 2020

"Україна спрагла до інвестицій, як ніколи": Фонд держмайна гарантує прозорий та відкритий приватизаційний процес з рівними умовами

English version here

Фонд держмайна гарантує прозорий та відкритий приватизаційний процес, з рівними умовами для вітчизняних та іноземних інвесторів.

Про це написав у своєму Facebook голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

"Україна спрагла до інвестицій, як ніколи. У світі багато вільного капіталу, який шукає найкращих варіантів для вкладення, і конкуренція за нього шалена. Та навіть у таких конкурентних умовах інвестиційна привабливість України є дуже високою. На моє переконання, об'єкти, які наша держава зараз пропонує до приватизації, – чудовий варіант вигідного капіталовкладення. Ми, Фонд держмайна, гарантуємо прозорий та відкритий приватизаційний процес, з рівними умовами для вітчизняних та іноземних інвесторів.

Уся інформація про інвестиційне пеню тепер у відкритому доступі на www.privatization.gov.ua і по кожному об'єкту приватизації – окремих віртуальних кімнатах даних. Настільки повної інформації про те, що пропонується купити, не розкривалось ще ніколи. Тепер об'єкти настільки зрозумілі потенційному покупцю, що приймати рішення щодо їх придбання стало в рази легше – жодної викривленої, прихованої чи недостовірної інформації. Плюс тепер не треба жодних зусиль та ресурсів, щоб цю інформацію роздобути.

Україна розпочинає масштабну приватизацію державних підприємств спиртової галузі. На 15 жовтня вже призначено перший приватизаційний аукціон по Немирівському спиртзаводу. На черзі – ще з десяток. Є до чого прицінюватися. Оскільки до 2024 імпорт спирту до України буде обмежено, виробляти спирти в Україні на базі існуючих матеріальних комплексів – рішення розумне та економічно обгрунтоване. Чекаємо інтересу до них і з боку іноземних інвесторів. На ринок, що в Україні тривалий час був закритим та монополізованим, чекає великий стрибок.

Для того, аби ще більше спростити приватизаційний процес та якнайповніше захистити інтереси усіх його учасників, Фонд держмайна розробив комплексний законопроект про приватизацію. Ним, зокрема, передбачено застосування норм англійського права в договорах купівлі-продажу об'єктів великої приватизації. Гадаю, іноземним інвесторам ця інформація піде на користь. Чекаємо на підтримку Закону та його ухвалення Верховною Радою України вже в найближчому майбутньому.

Фонд держмайна долучився до створення інвестиційного гайду "UkraineInvest Guide", презентованого сьогодні на прес-конференції. Україна – це шанс.

Збираємось допомогти українським та іноземним інвесторам його не прогавити", – наголосив Сенниченко.

Україна спрагла до інвестицій, як ніколи.У світі багато вільного капіталу, який шукає найкращих варіантів для…

Posted by Dmitry Sennychenko on Tuesday, September 22, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: