fbpx
Сьогодні
23:03 22 Вер 2020

В Японії виробили першу у світі ультрафіолетову лампу, яка вбиває коронавірус

Фото Ushio Inc.

Великий японський виробник світлового обладнання Ushio Inc. випустив ультрафіолетову лампу, яка може вбити коронавірус, не завдаючи шкоди здоровʼю людини. Це перша у світі лампа такого типу.

Про це повідомляє Kyodo News.

УФ-лампа Care 222 буде використовуватися для дезінфекції житлових приміщень, автобусів, поїздів, офісів, ліфтів та інших місць з великим потоком або скупченням людей.

Розробники пояснили, що звичайні ультрафіолетові промені не можна використовувати в приміщеннях, де є люди, оскільки вони спричинюють рак шкіри і проблеми з очима. Лампа Care 222 випромінює ультрафіолетові промені з довжиною хвилі 222 нанометри, на відміну від звичайних 254 нанометрів. Таким чином нова лампа вбиває мікроби, але не шкодить людині.

ультрафіолетова лампа

Фото Ushio Inc.

В Ushio повідомили, що на цій конкретній довжині хвилі УФ-промені не можуть проникати ні на поверхню шкіри, ні в очі.

Лампа Care 222 за шість-сім хвилин нейтралізує 99% вірусів і бактерій в повітрі. Також вона стерилізує обʼєкти площею до 3 квадратних метрів.

Недавнє дослідження підтвердило, що 222-нанометрові УФ-промені ефективні у знищенні коронавірусу.

Пристрій важить 1,2 кг і коштує приблизно $2 860. Компанія заявила, що наразі приймає замовлення тільки від медичних установ, але буде обслуговувати інших клієнтів, як тільки виробництво буде відповідати попиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: