fbpx
Сьогодні
15:15 22 Вер 2020

Офіс президента сподівається на ухвалення законопроєкту про "інвестнянь" у жовтні

Фото ОП

В Офісі Президента сподіваються на ухвалення в цілому президентського законопроєкту № 3760 "Про держпідтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями" у жовтні цього року.

Про це під час пресконференції повідомила заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів.

"Ми очікуємо на початку жовтня, що парламент розгляне та підтримає в цілому законопроєкт, який вніс до Верховної Ради президент України щодо стимулювання проєктів зі значними інвестиціями, мова йде про законопроєкт, який передбачає надання певного пакета стимулів і пільг тим інвесторам, які будуть інвестувати і створювати робочі місця в Україні. Передовсім мова йде про галузі, які створюють високу додану вартість – це переробна промисловість, логістика, об'єкти соціальної інфраструктури", – сказала Ковалів.

Вона додала, що цей законопроєкт спрямований на внутрішніх та зовнішніх інвесторів. Також Ковалів зауважила, що спеціальний офіс залучення інвестицій UkraineInvest буде брати участь у допомозі інвесторам, в реалізації проєктів та підписанні відповідних угод з урядом.

"UkraineInvest, по суті, буде інвестиційною нянею для українських та міжнародних інвесторів, які будуть в рамках інструментів, що передбачені законом, звертатися до уряду за підтримкою. Ми очікуємо, що вже на початку наступного року ми працюватимемо з першими такими проєктами", – сказала Ковалів.

Інший учасник пресконференції – міністр Кабміну Олег Немчінов – наголосив, що для українського уряду інвестиційна політика, залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій і сприяння реінвестиціям отриманого прибутку в Україні є пріоритетними.

Він додав, що якщо Україна вчасно і якісно зможе допомагати інвесторам, а саме для цього існує UkraineInvest, то вдасться залучити в економіку не один мільярд доларів, а найголовніше – запобігти вивезенню цих коштів за межі України і реінвестуванню в інших державах.

UkraineInvest є державною установою, яка утворена з метою залучення іноземних інвестицій в економіку України, вдосконалення інвестиційного іміджу України, а також супроводження інвестиційних проєктів іноземних інвесторів.

21 липня цього року Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт № 3760 "Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: