fbpx
Сьогодні
14:00 22 Вер 2020

Депутати від "Голосу" ініціюють вихід Фокіна з ТКГ

Народні депутати від фракції "Голос" готують запит до президента з вимогою звільнити Вітольда Фокіна з посади першого заступника голови делегації України у Тристоронній контактній групі.

Про це повідомив член фракції партії "Голос" Роман Лозинський у Фейсбуці.

Відповідну заяву поширюють також інші народні депутати від "Голосу".

"Готуємо запит до Президента України з вимогою звільнити Вітольда Фокіна з посади першого заступника голови делегації України у Тристоронній контактній групі. Переконаний, що Україні не потрібен ще один лобіст інтересів РФ на переговорах у Мінську. А парламент має реагувати на заяви представників української делегації у ТКГ, які підважують цілісність української позиції на перемовинах і ставлять під сумнів принципові для України моменти", – написав Лозинський.

Депутат закликав колег з усіх фракцій підписатися під цим запитом до президента і надати принципову оцінку висловлюванням пана Фокіна на посаді заступника голови делегації.

Фокіну пора «на вихід!»Ми з депутатами «Голосу» ініціюємо вихід Фокіна з ТКГ!Вітольд Фокін вже давно не боїться…

Posted by Roman Lozynskyi on Tuesday, September 22, 2020

Як повідомлялося, Вітольд Фокін в одному з інтерв'ю заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Він також висловився за оголошення загальної амністії.

Пізніше інший представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш сказав, що бачив узгоджену версію інтерв'ю першого заступника голови делегації Вітольда Фокіна, і з неї журналісти прибрали ключові деталі.

"Ми поспілкувалися. Причому, він сам наполіг на тому, щоб прояснити позиції та уникнути недомовок. Показав узгоджений ним текст свого інтерв'ю, який виявився не зовсім ідентичним до опублікованого. Зокрема, після слів про загальну амністію, виявилося, були ще слова "крім тих, у кого руки по лікоть в крові". Але ці слова чомусь зникли", — розповів Гармаш.

На думку Гармаша, це той випадок, коли проблема не в ідеях, а в нерозумінні та маніпуляції людиною, яка щиро любить свою країну, але яка через тривале перебування поза політикою, не зорієнтувалася в цих каламутних водах.

"Його просто підставили, і я маю на увазі не тільки проросійське видання", — зазначив він.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування 29 вересня проведе засідання за участі Вітольда Фокіна, на якому заслухає його позицію, яку було висловлено у ЗМІ та яка викликала значний суспільний резонанс.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: