fbpx
Сьогодні
22:56 21 Вер 2020

У Раді готують законопроєкт, щоб звільнити Ситника

Ситник Артем, фото "Обозреватель"

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура розповів, як у Верховній Раді планують виконати рішення Конституційного суду про неконституційність призначення Артема Ситника директором НАБУ.

Про це він заявив в ефірі одного із телеканалів, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, у Раді розроблять законопроєкт, який дозволить звільнити Ситника.

"Найближчим часом розроблять законопроєкт, внесуть його і проголосують, щоб Ситника можна було звільнити. Це написано в рішенні Конституційного Суду, потрібно привести у відповідність рішення КСУ. Що буде призначатися за іншою процедурою керівник НАБУ, після цього Ситника буде звільнено", – сказав Качура.

Качура не зміг відповісти на запитання про терміни розгляду такого законопроєкту.

Нагадаємо, що 16 вересня Конституційний суд України визнав неконституційними низку положень закону про НАБУ.  Йдеться про повноваження президента України зокрема утворювати НАБУ, а також призначати та звільняти директора бюро.

У кінці серпня КСУ визнав неконституційним призначення Артема Ситника директором НАБУ в 2015 році.

Раніше у Європарламенті заявили про загрозу для безвізового режиму з ЄС у зв'язку з проблемною процедурою відбору керівника САП. Ключові європейські держави та Світовий банк письмово зверталися до Верховної ради та попереджали про проблеми у проєкті рішення щодо процедури заміни керівника САП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: